Psyykkisen valmennuksen asiantuntijapalveluja tuottava Into Health & Care Oy ja sykevaihtelun mittaamisen edelläkävijä, Hyvinvointianalyyseja tarjoava Firstbeat aloittavat yhteistyön urheilevien lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Yritysten tavoitteena on jalkauttaa tulevien vuosien aikana urheilusektorille Inton työskentelymalli, jossa yhdistetään ensimmäistä kertaa psyykkisen valmennuksen ja fysiologisen datan hyödyt.

Yhteistyö on askel uuden aluevaltauksen äärelle sekä Suomessa että ulkomailla. Psyykkisen valmennuksen yhdistäminen fysiologisiin mittauksiin tuottaa kattavasti tietoa hyvinvoinnista, jolloin asiakas saa entistä tehokkaampia ja yksilöidympiä menetelmiä omaan arkeensa hyvinvoinnin edistämiseksi. Firstbeatin erityisosaamisesta on huomattavaa hyötyä Inton toiminnassa, ja samalla Firstbeatille avautuu yhteistyömahdollisuus heille uuden asiantuntija- ja asiakasryhmän kanssa.

LISÄÄ HYVINVOINTIA URHEILUSEKTORILLE

Yksi yhteistyön tavoitteista on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen urheilusektorilla. Inton perustaja, psykoterapeutti ja psyykkinen valmentaja Laura Andelin on vahvasti sitä mieltä, että esimerkiksi psyykkinen valmennus aloitetaan lasten ja nuorten urheilutoiminnassa tällä hetkellä liian myöhään. Riittävän ajoissa aloitettu mielen taitojen vahvistaminen auttaa käsittelemään paineita ja pettymyksiä sekä helpottamaan suorituksista palautumista, kun aikuisiän kynnyksellä kilpaurheilun vaativuus ja tavoitteellisuus lisääntyvät merkittävästi.

Yhteistyön myötä psyykkisen valmennuksen prosessia voidaan vahvistaa laadukkaan datan avulla, jolloin tieto urheilijan todellisesta voinnista esimerkiksi rasituksen ja palautumisen suhteen on helpompi todentaa erityisesti paljon urheilevien lasten ja nuorten kohdalla. Lasten ja nuorten hyvinvointia vahvistava ja toisaalta myös mahdollisia harjoittelun tavoitteellisuuden myötä lisääntyviä vaikeuksia ennaltaehkäisevä näkökulma innosti myös Firstbeatin tiimiä lähtemään mukaan yhteistyöhön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *